De Uitvinder

Atte Bakker is van 1945, hij woonde achtereenvolgens in Friesland, Zuid Holland en andermaal Friesland. 

Hij kwam in 1968 in Drenthe terecht waar hij nog steeds woont. Hij heeft twee kinderen, is sinds 1995 single toen zijn vrouw overleed.

Hij zou na de Mulo naar de horlogemakersvakschool in Rotterdam gaan, maar kwam door verhuizing op de UTS afdeling Werktuigbouwkunde in Leeuwarden terecht. Die sfeer lag hem volstrekt niet en daarna ging hij een heel andere kant op en zo belandde hij in het onderwijs. Toch bleef z’n voorliefde voor fijnmechaniek en horloges bestaan en zo kwam het dat hij vanaf 2004 begon te werken aan een volstrekt nieuw ontwerp van de  traditionele chronograaf. Hij verkreeg daar octrooi op, maar een octrooi is geen doel op zich, het is een middel om zijn ontwerp tot de Nieuwe Wereldstandaard te brengen, een ambitieuze doelstelling die hij wil bereiken met hulp van investeerders die de waarde van zijn project inzien waar hij zelf al een substantieel bedrag in heeft gestoken.

Verder doet hij aan vrijwilligerswerk, houdt van Bach, schrijven, fotografie, cabaret en vliegen. Z’n fysiek houdt hij op peil door dagelijks te wandelen en te joggen. In de winter schaatst hij graag, maar een Elfstedentocht zit er niet in. Vijftig rondjes per week op de ijsbaan zijn wel genoeg. Bewegen moet wel leuk blijven….