Het ontstaan van de UTC

Ontwikkeling en Fabricage

Voor deze baanbrekende chronograaf bestond nog geen kaliber (het ‘motortje’). Dat zal worden vervaardigd door Maurice Lacroix. Dit gerenommeerde bedrijf heeft de kennis en kunde in huis om dit gecompliceerde kaliber te ontwikkelen en te vervaardigen, Swiss Made dus. 

3-D weergave

– Kast: gematteerd RVS
– Wijzerplaat: mat zwart
– Wijzers: matwit met lichtgevend materiaal
– Secondewijzer: signaal rood
– Glas: bolvormig saffier, tweezijdig gecoat
– Band: hoogwaardig soepel, zwart leder, 20 mm breed
– Doorsnede kast: ca. 40 mm.

De UTC kent geen modieuze elementen maar heeft de sobere, functionele, zakelijke uitstraling van een meetinstrument. Wel zijn kleur en vorm van alle afzonderlijke componenten geraffineerd op elkaar afgestemd waardoor het geheel meer is dan de som der delen.

Langdurig onderzoek toont aan dat het ontwerp daarmee voldoet aan alle criteria die bij liefhebbers in de smaak vallen. Daar komt zijn unique selling point nog bij in de vorm van de nog nooit eerder vertoonde, innovatieve lay-out. Door zijn aldus ontstane tijdloze uiterlijk heeft de UTC alles in zich om de absolute must have van vandaag te worden, de klassieker van morgen en het collectors’ item van overmorgen.

De doelgroep

De UTC is bedoeld voor horlogeliefhebbers, want daaronder bevinden zich nogal wat verzamelaars. De UTC is met z’n opzienbarende lay-out en onberispelijke kwaliteit iets waar je als liefhebber niet omheen kunt.